Welkom op de website van
Of the Red Energy


 

 

Hoe wij verliefd geworden zijn op de Ierse Terriër.

Wij dat zijn Jeanet en Hans de Feiter woonachtig in Goes in 1982 getrouwd en hebben 1 zoon, en op dit moment 3 Ierse Terriërs, we hebben niet altijd IT's gehad maar zijn begonnen met een Welshje uit het asiel, Cartoeche genaamd. Nadat hij was overleden wilden we even geen hond meer, Cartoeche was niet een van de makkelijkste geweest, maar ik kreeg een ''onze hond'' in handen waar een artikel over de Ierse Terriër in stond, en dus wij op zoek naar een fokker in de buurt, gevonden in Tholen en die kregen gelukkig een nestje op korte termijn, zo kwam Enzo Edino vd Landmansvriend in ons leven, een heerlijke hond, veel van geleerd. Na 2 jaar vonden we het toch wel leuk om er een teefje bij te nemen, we wilden toch ook wel eens een nestje "proberen" en zo kwam Cochran Luna v Irish Red bij ons wonen, die een hele goede moeder was voor de pups die ze op de wereld heeft gezet, een lieve eigenzinnige Ier met een eigen karakter wat je moest lezen, en mocht ze iemand niet dan liet ze dat goed blijken.

De volgende Ier die bleef was Beaudime of the Red Energy, een dochter uit Luna en William v Irish Red, zij werd op jonge leeftijd Jeugdwinster en Winster, helaas was Bodi niet zo lief voor haar pupjes, zodat we een ander plekje voor haar hebben gezocht.

In 2009 hebben we Charlote Z Perslu uit Tsjechie gehaald, nou ja, ze is naar Eindhoven gebracht en daar hebben we haar opgehaald, Yentl was een heel ander type hond dan ik gewend was, veel zachter karakter, goede moeder, een schat van een hond.
Yentl heeft verschillende nestjes gehad, uit een daarvan kwam Ilya, een geweldige Ier, mooie showresultaten, hele goede moeder van Kiera, Pippa en Pepper
Wij hopen nog vele jaren van dit geweldige ras te mogen genietenpups

Hans de Feiter


Jeanet de Feiter                                                  

 
 
 
E-mailen
Map